İnsan-ı Kami

thumbİnsan-ı KamilNefsi Tanımak Adına Düşünce Damlaları * Kendisini tanımayan başkasını nasıl tanıyabilir? * Kendi nefsinin sayfasından haberdar olmayan kimse hangi kitap ve risaleden istifade edebilir?! * Öz benliğini yitiren kimse, hayattan ne nasib almıştır?! * Kendini unutan kimse, neyi hatırlamanın sevinci içindedir?! * Kendini ve Allah’ı tanımaktan daha üstün bir iş olduğunu sanan kimseye sorarım: “O iş nedir?” * Kendisini ebediyet için ıslah etmemiş olan insan, ne işle uğraşıp durmuştur? * Vücuduna temiz bakıp, ruhunu kirleten kimsenin ne kıymeti olabilir?! * Maddi gelirini, manevi makamlar için kullanmayan ve vesile kılmayan insan büyük bir yanlışlık içindedir. * Ölümden korkan insan, kendisinden korkuyor demektir. * Allah’ı inkar eden, kendi varlığını da inkar eder. * Her insanın değeri, onun ülkü ve idealiyle ölçülür. * Filozof, gerçekten nefsini tanımakla rızıklandırılmış insandır. Zira felsefe, insanın nefsini tanımasıdır. “Nefsi tanımak hikmetin anasıdır.” * Kendisini sonsuz varlık okyanusunun küçük bir ırmağı olarak görmeyen kimse, nasıl ilim ve marifet tahsil edip yükselebilir?! * “Ben kimim?” mukaddes vadisine ayak basmamış insanın hiçbir değeri yoktur. * Muhammedi hitabı (Kur’an-ı Kerim’i) anlamayan ve bu hitabdan yüz çeviren insan, kendisini hiçe satmıştır. * Tabiatını aklına hakim kılan insan, her akıllının mahkemesinde mahkumdur.

Alevikutuphanesi hakkında

Neden Aleviyiz? Yaşamı, evreni, dünyayı, insani ve bütün bunlarla ilintili ne varsa; doğru tanımlamak, kavramak, anlamak için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Kuranı kutsal kitap. Hz. Muhammed`i peygamber, Hz. Ali`yi ve On İki imamları rehber, Hacı Bektaş Veli`yi Hünkar, Pir Sultan Abdal`i Pir olarak bildiğimiz için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Asırlardır yok edilmek istenen, baskılara, katliamlara, iftiralar maruz kalan mazlum bir toplumun, haksızlığa ve zalimliğe boyun eğmeyen bir toplumun üyesi olmak için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Asırlardır insanlığa ışık tutan erenlerin, evliyaların, cümle kamil insanların şerefli ve aydınlık yolunda yürümek için Aleviyiz! Neden Aleviyiz? Yozlaşıp değerlerimize yabancılaşmamak için, Yobazlaşıp gerici gelenekleri inanç diye bilmemek için, Serçeşmeden yoksun kalmamak için, Yoksul olmamak için Aleviyiz! Bütün yozlara ve yobazlara inat ALEVİYİZ! ALEVİLİK inancımızdır

Temmuz 27, 2013 tarihinde KONULAR içinde yayınlandı ve , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. İnsan-ı Kami için yorumlar kapalı.

Yorumlar kapalı.

WordPress.com News

The latest news on WordPress.com and the WordPress community.

Alevi Kütüphanesi

Bismişâh Allâh Allâh Gerçeğe Hû